De kerstfair

DE 10e KERSTFAIR DOKKUM IN DICKENSSTIJL

Met recht één van de mooiste kerstfairs van Nederland. Voor de echte kerstbeleving is deze 10e Kerstfair van Dokkum een aanrader. Het decorplan van dit historische stadje omvat honderden kerstbomen, lichtjes boven de straten, houtsnippers en brandende vuurtonnen en de intimiteit van het magische kerstdorp is er. De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen, de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een winterse sfeer met zich mee. Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn ‘A Christmas Carol’ schreef. Ook dit jaar ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. Net zoals vele anderen werden ook zij verliefd op de kerstfair van Dokkum en komen graag weer. Naast de ca. 100 kramen met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, koperblazers en koren. Wie liever luistert, kan terecht in de Grote kerk en de Sint Bonifatiuskerk, bij de korencarrousel. Het stadhuis is omgetoverd in Dickensstijl en is vanaf 16.00 uur opengesteld voor het publiek. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met nog dat hele bijzondere kerstgevoel. Al tien jaar op rij.

Informatie standhouders

Op de kramen worden alléén artikelen verkocht die met de kerst- en/of de wintersfeer in en om huis te maken hebben. De verkopers passen zich qua kleding zoveel mogelijk aan aan het Dickensthema (geen ski- of Gaastra jassen). Oók dit jaar kennen wij een prijs toe aan ‘het mooiste geheel’* en ‘de eervolle vermelding’. Een mooie uitstraling van de kraam èn de verkoper achter de kraam wordt beloond met € 75,00 en het schoonste geheel krijgt daarbij een professionele foto van uw kraam als aandenken. Twee prijzen dus.

De winnaar van Kerstfair Dokkum 2013 was Tante Myp uit Ternaard.

De winnaar van Kerstfair Dokkum 2014 was Woolly’s (schapenvachten) uit Wijnjewoude.

Heeft u belangstelling voor een kraam en verkoopt u artikelen die passen binnen het thema, geef u dan via de contactknop

 

Neem contact op